canal de youtube

CANAL DE YOUTUBE

ULTIMA APARITIE

Autor: Vatră Giorgică

Chermeza. Noi nu am vrut să fim comuniști

Cărți editate

Giorgică Vatră – Chermeza. Noi nu am vrut să fim comuniști

Gavrilă Vatră- Gavrilă a lui Ion Vatră din Herăstrăul Vrancei 2022

Giorgică Vatră- Mâna lui Dumnezeu 2022

Giorgică Vatră- Plânge biserica pentru părintele

Cărți în curs de apariție

1. Vatră Giorgică- Episcopul

Despre noi

   Suntem niște oameni care în vremurile actuale gândim și scriem. Poate e o muzică puțin diferită, dar credem noi că merită ascultată. Câtă vreme ești în ton cu muzica de fond totul e frumos. Când glasul tău sună diferit toți te privesc cu groază. Scrisul tău deranjează, nemulțumește. Misiunea noastră este aceea de a da voie unor asemenea voci să se exprime liber.

  Începem cu gândurile inițiatorului editurii, dar sperăm ca cei care nu se pot exprima în alt spațiu să aibă curajul de a ne contacta. Suntem prieteni, deschiși spre dialog, gata de a empatiza.

   Ne adresăm oamenilor liberi și celor care, încă, gândesc cu mintea lor. Spațiul la care ne-am referit până acum este cel al credinței, dar îl vom lărgi spre toți cei ce nu găsesc în altă parte o ușă deschisă.

  Oferim, deci, oportunitatea tipăririi gândurilor oamenilor care sunt altfel decât marea masă. Oferim această oportunitate știind că doar din dezbaterea de idei poate ieși ceva bun pentru viitor.

 Modernitatea, acest timp de libertate, ne oferă șansa de a ne exprima în mod liber opiniile. Ele pot prinde viață într-o carte tipărită sau într-una în format electronic, ușor de citit peste tot în lume.

    Valorile noastre sunt cinstea, libertatea, respectarea principiilor creștine, lupta cu nedreptatea. Am arătat asta în acești ultimi 8 ani.

  Vă invităm să fiți alături de noi.

  Veți primi: ”un strop de lumină”.

 

Profil editură

Editura noastră, înființată în anul 2022 este una care dorește să promoveze valorile autentice ale creștinismului răsăritean, istoria veche și nouă a neamului românesc, literatura de bună calitate și libertatea omului  și a poporului întreg.

Din anul 2022 suntem atestați de Biblioteca Națională a României.

 

Cărți apărute

TESTIMONIALE

Am primit cu bucurie acum cateva zile cartea "Intre Dumnezeu, poporul sau si arhiereu" scrisa de parintele Giorgica Vatra , carte pe care sfintia sa a avut bunavointa sa mi-o daruiasca. Am citit-o dintr-o rasuflare, carte usor de citit, in cuvinte simple dar ,parca, versificate ca ale Psaltirii din Scheii Brasovului. Am inteles din prima ca parintele a simtit ca acele cuvinte de la hirotonie pe care arhiereul le rosteste tanarului care primeste Taina Preotiei in momentul in care il impartaseste "Primeste, preote, trupul lui Hristos, care se va cere de la tine in Ziua Judecatii", parintele le-a primit ca o misiune, ca o porunca, o ascultare ce trebuia implinita. Din pacate, pentru parintele, s-a confruntat si cu "Bate-voi pastorul si se va risipi turma.....!". Nu, parinte, turma nu se va risipi, caci harul nu este in mana oamenilor , ci in mana lui Dumnezeu. Dumnezeu ne tine laolalta si nu cuvantul unui om sau altul pentru ca "unde sunt doi sau trei adunati in Numele MEU, acolo sunt si Eu cu ei"...... acolo e biserica! Ca sa nu lungesc prea mult cuvantul, dreptatea e doar la Dumnezeu, stim ca inainta Ta, Doamne, "dreptatea omeneasca e ca o carpa lepadata". Va doresc , preacucernice parinte, sa va pastrati duhul si smerenia si nadejdea ca nimic omenesc nu dureaza vesnic , nici macar porunca arhiereului Ciprian, aflat si el vremelnic intr-o slujire pentru care va da socoteala in fata Arhiereului celui Vesnic! Multa putere, va transmit toata pretuirea mea si am nadejde ca ma veti pomeni in rugaciunile sfintiei voastre! Doamne ajuta!

Bravo..parinte dragSunteți un om de onoare..un exemplu de urmat..aveti credință pura,har de le bunul Dumnezeu...Domnul sa va ajute parinte..sa dea Dumnezeu ca cartea dumneavoastră sa ajungă la cât mai multe suflete...și,citită sa trezească pe cât posibil..sa trezească spiritul ce sălășluiește intransigent..Trupul e trecător,Sufletul e nemuritor..Despre asta e vorba..asta-i taina vieții noastre,de a ne descoperi pe sine,in interiorul nostru,in inima noastră...In aceste vremuri avem nevoie de oameni ca dumneavoastră...care lasă deoparte materialismul..și pun in prim plan,credință pura,Spiritualitate...ADEVAR-LUMINAo sa trec duminica sa mai vb..MultumimBravo..parinte dragSunteți un om de onoare..un exemplu de urmat..aveti credință pura,har de le bunul Dumnezeu...Domnul sa va ajute parinte..sa dea Dumnezeu ca cartea dumneavoastră sa ajungă la cât mai multe suflete...și,citită sa trezească pe cât posibil..sa trezească spiritul ce sălășluiește intransigent..Trupul e trecător,Sufletul e nemuritor..Despre asta e vorba..asta-i taina vieții noastre,de a ne descoperi pe sine,in interiorul nostru,in inima noastră...In aceste vremuri avem nevoie de oameni ca dumneavoastră...care lasă deoparte materialismul..și pun in prim plan,credință pura,Spiritualitate...ADEVAR-LUMINAo sa trec duminica sa mai vb..Multumim

Va felicit din suflet pentru curajul pe care il aveti sa mergeti mai departe pe drumul acesta..pentru interviuri...pentru carti..pentru ca nu ati renuntat la noi. Nu am cuvinte sa va multumesc. Acum gandindu-ma, nu stiu ce ma faceam fara dumneavoastra. Nu stiu sa va explic cat de mult ma ajutati si nu doar prin Sfanta Taina a Spivedaniei. Aveam mare nevoie in viata mea, si mai ales in perioada aceasta, de un model de curaj. Ii multumesc Lui Dumnezeu ca existati!

 Sa nu uitati ca deasemenea si dumneavoastra, daca aveti vreodata nevoie de ceva, puteti sa indrazniti. Pana la urma, pentru mine sunteti mai mult decat Parintele meu Duhovnic, sunteti si tatal lui George.